Co pořídit do lékárničky – pro děti

Všichni rodiče se snaží předcházet u dětí nejrůznějším onemocněním a zraněním, ale pravdou je, že každý rodič se čas od času s nějakou „bolístkou“ bohužel v průběhu života setká. Od pádů a odřenin až po vážnější stavy vyžadující první pomoc, proto je potřeba pro každého pro-aktivního rodiče, aby byl připraven. Ale kde začít?
Je asi tisíc věcí, které byste mohli potenciálně potřebovat a mohli byste je mít v domácí lékárničce, ale uvedu zde 5 věcí, bez kterých se podle mě žádný rodič neobejde.

Dětská resuscitační maska
Věděli jste, že použití resuscitační masky může vést k bezpečnější a více efektivnější resuscitaci?
Zejména u malinkých dětí má své výhody vzhledem k nastavení přívodu kyslíku, který se liší od dospělých a větších dětí, proto masku doporučuji do každé domácnosti.

Obvazy a náplasti
Svatý grál všech lékárniček. Obvazy a náplasti jsou základem pro jakékoli říznutí, škrábnutí, odřeniny…
Každá rána však vyžaduje jinou péči, aby se hojila. Proto doporučuji mít mix různých obvazů i náplastí, různých velikostí i tvarů.
Pamatujte, že vždy, když ošetřujete u dítěte ránu, tak mějte čisté ruce, abyste předešli infekci a případně vyhledejte lékařskou pomoc, když to bude vyžadovat typ rány.

Teploměr
Rodič vždycky pozná, když není s dítětem něco v pořádku – ale občas může být obtížné zkontrolovat teplotu dítěte jen dotekem. Teplota na teploměru vám ukáže rychle a přesně, zda je nutné vyhledat lékaře, či podat nějaký lék.
Doporučuji si pořídit digitální teploměr, který je nejlepší pro zjištění teploty z podpaží nebo z pusy. U malých miminek je také vhodný teploměr čelní.

Antiseptické a antibakteriální gely
Když to má na začátku „anti“, tak to chceme! Základem pro běžnou denní hygienu jsou antibakteriální gely na ruce, ale je vhodné je použít například i před ošetřením ran.
Antiseptické krémy a gely je také dobré mít pro hojení malých nehod. A navíc je dobré mít v lékárničce také repelenty a gely na popáleniny.

Chladivé obklady

Chladivé obklady přijdou vhod, protože se dají využít v mnoha případech. Pády, odřeniny i otoky, nebo ke zmírnění bolesti. Skvělé jsou obklady, které se dají využít opakovaně a můžete je uchovávat v lednici. Ale existují i „instantní“ verze, které můžete brát s sebou třeba na cesty.

Co považujete za nejdůležitější věci v lékárničce vy?

Spojte se se mnou na sociálních sítích :-)

Komentáře